Johannesburg

Har nu glatt vaknat till en stralande harlig morgon har i stan. Tankte passa pa nu nar internet ar lattillgangligt att skriva nagra ord till. Kom ju gott och val ivag igar. Det storsta problemet var nog denna elandiga mobil. Borjade med att jag skulle vara smart och inte ta med min dyrmob utan istallet en gammal en som kunde forsvinna undan pa resan utan problem. Tyvarr kollade jag inte att det skulle fungera utan nar jag kvallen innan flyget ska ga sitter i Uppsala upptacker jag att moben ar last och mitt sim funkar inte. Jaha det blir val den nya telefonen da tanker ni. Men nej da, Elin har ju inte tagit med sig laddaren till denna! Ok, batteriet racker ett tag anda om jag snalar sa jag kan iaf ringa lite i borjan och stamma traff med min kompis och sa. Sur men med modet uppe gar jag och lagger mig. Upp kl 2.50 och buss till Arlanda. Innan avfard med flyget tankte jag kolla om nagra sms kommit och satter pa telefonen. Ta da. Det gar inte! Sim-kortet sitter nameligen kvar i den gamla telefonen.
Sa nu ar jag pa resa med en dyr telefon som inte ens fungerar.

Men nu har allt lost sig! Traffade Tarryn pa flygplatsen utan problem (en supertrevlig kompis till min kompis Frida som jag ska mota upp imorgon). Hon har tom en telefon jag kan lana sa nu ar det bra att skaffa ett sydafrikanskt sim!
Allt annat gick som lugnet sjalv och jag kom smidigt fram, med alla vaskor.
Idag ska jag guidas lite i Jo'burg, i de delarna man kan vistas i. Solen ar pa topp och forst ska jag nog sitta lite och sola i Tarryns harliga tradgard. I kvall blir det nattbuss till King Williams Town, ligger i Eastern Cape, den sydostliga delen av Sydafrika. Ska bli sa kul att fa traffa Frida! Far bara se om presenterna inte smalt bort innan. Marabou, mmm.

Framme!

Nu har jag valbehallen anlant till Johannesburg! Blev upphamtad pa flygplatsen och sitter nu i ett harligt hus med pool som tillhor en kompis kompis familj. Huset ligger i en "residential area", inhagnat bostadsomrade. Sakerheten ar hog har minst sagt, mycket staket. Imorgon bar det av soderut till kusten med en nattbuss som det blir mer sittande, trots alla timmar pa dagens flygresa. Kramar till er alla darhemma och pappa kan ju kolla in mejlen!

På väg

Här sitter man nu i Uppsala, inte så många mil tillryggalagda ännu men väskan är packad, blåsbälgen är med (kamerarengöring, enligt försäljaren mycket nödvändigt) och snus till att muta byråkratins nördar är med. Eller till desperata svenskar långt hemifrån.
Resan började sådär, höll nästan på att missa tåget när familjen skulle fota mig med alla väskor vid tåget. Är de oroliga att det var sista fotot på donnan? Lejonmat nästa? Eller att resan helt enkelt skulle ta slut i Uppsala för att jag inte orkade kånka längre på alla väskor? Sovsäcken tar verkligen en ohygglig plats ska ni veta.
Som vanligt har man prickat in ett tidigt-på-morgonen-flyg och satsar på nattbussen om några få stackars timmar. Så det är nog bara tack och godnatt, och Afrika nästa!
  Bye, bye Hudik. Om en månad grabbar jag tag i handtaget!


Nu kan ni sluta tjata

Efter en välbehövlig semester gör jag nu ett litet gästspel här på bloggen. Orsaken är alla dessa böner från enträgna fans, och ett behov av en plats för att lugna släktens oroliga sinnen under min kommande långresa. Men UD har inte lagt ut några speciella varningar för Sydafrika, än så länge, så bara lugn. Jag funderar istället på hur mycket solskyddsaktor man ska ta med sig. Och om det verkligen är nödvändigt att ta med sig en sovsäck som tål -3 grader? För var ska då all shopping få plats?
Ja, ja som ni förstår bär det snart av till Sydafrka. Kul, kul!  Ja så kul har man när man är ute och reser. Iaf med bror min. Honduras, det var grejer det! Men lite dåligt på lejonfronten, så man får hålla tummarna nu.  

RSS 2.0