Igår var en stor dag

Grattis i efterskott till mig själv! Hurra, hurra, hurra, hurra. Klang och jubel!
Hann ju inte blogga igår, så mycket att stå i. Uppvaktning att ta emot, tårtor att garnera, slita upp presenter... Njöt i fulla drag. Smällde till med födelsedagsfika med inte bara en utan två tårtor. Inte snålade jag på grädden heller, kan ni tänka er 1,1 liter. Men det vet väl alla, fett och socker är grunden i all god bakning.
Skåda resultatet:Mmmm....

Top-knot

Sicken helg! Shoppade loss i lördags och kom hem med inte bara ett utan två par byxor. Cheap mondays som bara smeeeker rumpan. Blev lite till också.  Njöt av att känna alla shoppingkassar i handen.
Innan rundan inspirerades jag av en roomie med japaninfluenser till att fixa till en top-knot, för att ge alla på stan nåt snyggt att beundra.

  Kolla, kolla! En top-knot.                            

 Så här glada var vi när vi kände pengarna bränna i fickan.


 Om man är lite elak kan man säga att top-knots är till för lilla My look alikes.

Om man känner sig inspirerad i sin tur kan man kolla in tokyomodernistas på bloggspot och riktigt känna japanvibbarna. Tips, tips.


Med tunga ögonlock...

Kan man kola vippen av ren uttråkning? Känns som så nu iaf. Sitter med mitt projekt och skriver in siffror i datorn och kollar i en hög med papper. Tror jag skriker rakt ut. Alla kontorsnissar- hur står ni ut?!
Tur som är, man kan använda datorn till mycket. Nästan viktiga saker faktiskt. Ni vet, kolla post- kan komma viktiga grejer där och så nätverka. Det är ju superhett. Ett måste enligt diverse tidningar. Och var gör man det bättre än på facebook? Nej så det så. Måste tänka på framtida karriärer, det vet väl alla att utbildning inte spelar någon större roll om man har de rätta kontakterna. Är man inte en Trumpdotter får man ta till andra metoder.

Högar av tvätt

Tog tag i saken idag. Berget var på väg att tippa över. Hamnade i dilemmat med de där 10 år gamla utan resår redan för en vecka sen. Klarade dock femman genom en runda på stan, Större garderob har sina fördelar. Tyvärr är det svårt att skjuta upp det hela allt för länge. Droppen är nog när det är tio grader ute och man bara har shorts och pyjamasbyxor att välja på, eller de där onämnbara brallorna från högstadiet. Så idag skedde det. Trumpetfanfar. Stortvätt! Så nu klarar man sig i en månad till.

Men svara då!

Sitter här som på nålar. Väntar på att få höra från Lillebror. Men inte då, tyst som nere i en hasselsmus håla. Han har ju övergett Svedala den lille, till mitt stora förtret. Åkt till Honduras för att leva livet, och lämnat mig hemma! Jag vill ju också med. Sol och bad ni vet. Varmt och massa billig shopping. Marthin kan gräva sina brunnar och jag titta på- en perfekt kombination. Men här sitter man och regnet strilar på fönstret och han sitter väl där nere under något solparasoll och tar ett spadtag i timmen.
För att uppdatera världen i stort har alltså lillebror åkt till Honduras som praktikant, vet ej riktigt vad han ska göra, ryktas om vattenprojekt och brunngrävning. Hmm. Iaf åkte han i veckan och vi har inte hört ett knyst sedan dess. Och jag som är så nyfiken. Har han överhuvudtaget kommit fram? Hör av dig nu Marthin! image15

Anar man inte en liten flaggstångsliknande filur där i bakgrunden?

SJUK

Aj, aj och aj. Ont över allt. Ont i halsen, ont i kroppen, ont i huvet, ONT. Och FEBER. Jag är sjuk! Stackars lilla mig. Var är mamma med varm choklad och mackor? Så otroligt synd om mig.

Hål!

Japp håltimme idag. Hela 5 timmar. Hann tom hem. Tänkte lite flyktigt att nu skulle man ta tag i livet och öppna böckerna. Plugga stenhårt, ligga i fas för en gångs skull. Fin idé tyckte jag. Innan jag kom hem.
Nu blir det andra bullar. Ett so you think you can dance avsnitt väntar. Farligt med tillgång till hela serier så där i ett svep. Och en sådan serie. Har ju allt. Blod, svett och tårar. Allt på en gång. Faktiskt näsblod och svettfläckar ggr flera. För att inte tala om tårsprut. Roligast är nog att skratta huvet av sig åt alla dessa danslosers. Ok att inte kunna dansa men INTE ok att dansa som en med stelopererade knän hög på magiska svampar, och säga att man är Guds gåva till mänskligheten. Huga.  
                                                           Ta en danskurs vetja.      image14


Back in town

Japp då var man åter i studenternas stad. Najsigt att vara tillbaks, bara att sitta av lite föreläsningar nu i början. Kommande tentor är ju långt borta.
Satte sprätt på helgen i söder där jag bevistade ett hårdrocksbröllop! Spännande värre med svart-vitt tema och serveringspersonal i skinbrallor. Hur coolt som helst. Anna och Erik sen, det numera äkta paret, sååå fina!

image13

RSS 2.0